FacebookTwitterLinkedIn

Furnizorul de servicii IT pentru industria de transport aerian SITA și TechTalent Software s-au asociat în vederea înființării unui centru de cercetare și dezvoltare în Cluj-Napoca. Investițiile în acest centru se vor ridica la ”cinci milioane de euro pe an”, potrivit datelor furnizate Forbes România.

”Cluj-Napoca va juca un rol esențial în sprijinirea programului nostru ambițios de dezvoltare, mai ales ținând cont de faptul că specialiștii IT sunt la mare căutare”, a spus Alina Ionescu, Chief People Officer la SITA.

În noul sediu vor fi angajați peste 60 de specialiști până la sfârșitul anului 2023.

Noul centru va veni în sprijinul obiectivului SITA de dezvoltare de noi soluții guvernamentale și de procesare a pasagerilor.

TechTalent Software va deschide și va opera un centru de dezvoltare în România, în urmă unui acord de tip Build-Operate-Transfer (BOT), încheiat în cadrul parteneriatului.

SITA precizează că, pe măsură ce serviciile de transport aerian se redresează, va crește cererea pentru mai multă automatizare din partea aeroporturilor, guvernelor și companiilor aeriene, ceea ce presupune investiții substanțiale în tehnologie.

SITA este deținută integral de industria aviatică și furnizează servicii pentru peste 2.500 de clienți din peste 200 de țări și teritorii.