FacebookTwitterLinkedIn

Distribuitorul de materiale de construcții Sipex, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, a înregistrat un profit net record de 11,6 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2022, în creștere cu peste 40% față de aceeași perioadă a anului 2021. Cifra de afaceri a companiei a înregistrat un plus de 14,7%, până la 227,6 milioane lei, în perioada analizată.  

„Pe lângă realizarea unei cifre de afaceri mai mare și a unui profit mai ridicat, suntem mândri că am reușit să relocăm punctul de lucru de la Iași în septembrie și să finalizăm noul centru de colorare din Pantelimon. Investițiile aferente celor două proiecte au totalizat suma de 257.000 de euro și ne vor sprijini pentru a răspunde mai eficient cererii din piață”, a declarat Irinel Gheorghe, CEO Sipex.

Sipex menține creșterea profitabilității activității în trimestrul al III-lea al anului 2022, marja brută înregistrând o creștere de până la nivelul de 5,95%. Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în trei linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Compania are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru și de desfacere sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

Sipex a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în iunie 2022, în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 milioane de lei de la 54 de investitori.