FacebookTwitterLinkedIn

Distribuitorul de materiale de construcții Sipex a înregistrat un profit brut de 10 milioane de lei în primul semestru, în creștere cu 50% față de aceeași perioadă a anului 2021, și o cifră de afaceri mai mare cu 12%, la 138 milioane de lei.

„Este cel mai bun semestru de la înființarea companiei în 1997, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitului. (…) Rezultatele obținute anul acesta sunt cu atât mai valoroase cu cât piața materialelor de construcții se confruntă cu provocări serioase cauzate de criza globală”, a declarat Irinel Gheorghe, CEO al Sipex.

Compania a investit în ultimii ani aproximativ 800.000 de euro în consolidarea celor mai noi puncte de lucru, precum și în relocarea centrelor de lucru unde volumele de comenzi au crescut.

Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în trei linii de afaceri, respectiv vânzarea și distribuția de materiale și finisaje pentru construcții, prestarea de servicii și vânzarea de produse finite colorate.

Sipex are aproximativ 300 de angajați și 12 centre logistice.

Sipex a fost listată în luna iunie a acestui an pe piața AeRO a Bursei de Valori București în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 milioane de lei de la 54 de investitori.