FacebookTwitterLinkedIn

Fabrica de ciocolată Galactic a intrat în insolvență, statut prin care reprezentanții companiei Food Land Galactic speră să-și achite datoriile și să-și continue activitatea.

Oficialii companiei au recunoscut că situația economică dificilă a companiei a fost cauzată de dispariția creditului furnizor.

„Anul trecut a fost dramatic. O parte din an nu am avut acces la materii prime, pentru că nu au putut fi importate, apoi am primit o lovitură majoră din partea marilor retaileri – noi ne vindem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, în ciuda faptului că au crescut semnificativ costurile de producție, de la zahăr, ulei vegetal, până la combustibil, utilități etc”, a explicat, pentru 2mnews.ro, Liviu Fagi, administratorul companiei.

Acesta a precizat că Food Land Galactic nu are datorii la stat: „avem vreo 18.000 lei creanțe curente, însă pentru a putea să ne plătim furnizorii, partenerii de afaceri, am fost nevoit să apelez la această protecție oferită de insolvență. Dacă voiam să stingem lumina, puteam să o facem de mult, mai ales că de-a lungul timpului am primit oferte tentante. Însă vreau să fac ciocolata aici, acasă”, a adăugat Liviu Fagi.

Galactic este singurul producător de ciocolată cu capital românesc. În țară mai exista un singur producător de ciocolată, Kandia Dulce din Brașov, care a fost achiziționat în 2013 de către grupul Julius Meinl, fiind astăzi controlat de grupul KEX Confectionery.