FacebookTwitterLinkedIn

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie, a semnat un parteneriat cu dezvoltatorul de spații industriale și logistice CTP România pentru construirea și instalarea unor instalații fotovoltaice pe clădirile companiei din parcul industrial CTPark Bucharest West.

Instalațiile fotovoltaice vor fi construite pe 11 clădiri din cadrul parcului industrial CTPark Bucharest West și vor avea o putere instalată de 11 MWp, aproximativ 30.000 de panouri fotovoltaice.

În primul an de funcționare, energia produsă va fi de 13.524.000 kWh, practic, poate alimenta echivalentul a 3.705 gospodării și reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu 17.581 tone pe an. “Odată cu finalizarea lucrărilor, acesta va fi cel mai mare proiect fotovoltaic construit pe acoperiș în România”, potrivit Simtel Team.  

În ultimii trei ani, Simtel Team a proiectat și instalat pentru beneficiari peste 30 MWp de centrale electrice fotovoltaice, ce însumează peste 70.000 panouri fotovoltaice. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2021 și are o capitalizare de piață de peste 160 milioane de lei.