FacebookTwitterLinkedIn

Compania de inginerie și tehnologie Simtel Team a semnat un parteneriat cu Axell Green Energy, din grupul agroalimentar Carmistin, pentru construirea și instalarea unor centrale fotovoltaice cu o capacitate de 4,5 MW. Decizia este motivată de creșterea prețurilor la energie, a războiul din Ucraina și a creșterii inflației.

„Contextul de piață în care ne aflăm, marcat de tot mai multe evenimente cu impact economic, determină tot mai multe companii să se îndrepte spre implementarea unor soluții de energie verde. În cadrul Simtel, deținem toate resursele necesare pentru a veni în sprijinul companiilor care doresc să efectueze tranziția la energie verde prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team. 

Centralele fotovoltaice vor avea o putere instalată de 4,5 MW, vor fi construite din 10.500 panouri fotovoltaice, urmând să fie instalate de Simtel Team pe 18 amplasamente care aparțin grupului Carmistin. În primul an de funcționare, centralele vor produce 5.400.000 KWh de electricitate.

În primul trimestru din 2022, Simtel Team a realizat o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei, în creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 0,29 milioane de lei. În această perioadă, divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, 80%, aproximativ 7,7 milioane de lei.

La finalul primului trimestru, compania avea semnate contracte pentru instalarea de centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 17 MWh. Printre clienții companiei se numără Fan Courier, Penny Market (Grup REWE) și Kaufland.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaționale de 103,7 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei. Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 1 iulie 2021 și are o capitalizare de aproximativ 160 milioane de lei.