FacebookTwitterLinkedIn

De la listarea pe bursă, în 2015, prețul acțiunilor Shopify a crescut 4.600%. În plus, numărul de magazine deschise pe platforma Shopify a crescut cu 71%, în timp ce veniturile companiei la nivel global au avansat cu 97% față de anul trecut, la 714 milioane dolari.

Shopify este acum în profit, cu un venit net în al doilea trimestru de 36 de milioane de dolari, însă, în contrast puternic cu pierderile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut de 28 de milioane de dolari.

În condițiile în care prețul acțiunilor a crescut cu 237% în ultimele 12 luni, închizându-se miercuri la 1.053 de dolari, investitorii se întreabă cât de mult poate crește prețul acțiunilor.

Directorul executiv și fondatorul Tobi Lutke spune că pandemia a accelerat o tendință deja existentă de creștere a comerțului electronic.

„Lumea se schimbă rapid. Cu trecerea rapidă la comerțul online, întreruperea masivă în ceea ce privește ocuparea forței de muncă convenționale și convingerea tot mai mare că oportunitatea trebuie să fie distribuită mai uniform, antreprenoriatul nu a fost niciodată mai important ”, a explicat el. Acest lucru înseamnă că investitorii trebuie să evalueze în ce măsură creșterea continuă a veniturilor din comerțul electronic, chiar dacă într-un ritm mai lent, este compensată de impactul negativ al unei crize economice globale.

Shopify a încheiat recent tranzacții cu PayPal, Walmart și Affirm, deoarece încearcă să capteze cât mai multă valoare din tranzacțiile inițiate pe platforma sa, se arată pe Buy Shares.

Fondată în 2006, Shopify este acum cea mai valoroasă companie publică din Canada. De curând, compania a încheiat parteneriate și cu Facebook și Pinterest.

Prețul acțiunilor Shopify, nesustenabil?

Craig Kirsner, președintele Stuart Estate Planning Wealth Advisors, a declarat: “Cred 100% că acțiunile giganților precum Shopify și Zoom sunt prea scumpe. Ele se bazează pe nevoile lumii în acest moment și această nevoie va scădea odată ce trecem de coronavirus.”

El a adăugat: “Cred că aceste companii vor fi mai importante în viitor. Cu toate acestea, astăzi sunt probabil supraevaluate, la fel ca majoritatea investițiilor cu bule.”

Robert R. Johnson, profesor de finanțe la Heider College of Business, Universitatea Creighton, a declarat: “Evaluarea Shopify (SHOP) este, pur și simplu, ridicolă.”