FacebookTwitterLinkedIn

În timp ce unii dintre noi obișnuiesc să-și planifice vacanțele cu mult timp înainte, alții, mai spontani și fără să aibă vreo grijă că nu vor găsi o ofertă avantajoasă, se ocupă de organizare cu doar câteva săptămâni sau chiar zile înainte. 

Din fericire, vacanțele last minute se pot dovedi surprinzătoare chiar și pentru aceia dintre noi care fac parte din prima categorie de călători. Optând pentru o astfel de ofertă, putem ajunge în destinații turistice de-o frumusețe aparte și cu facilități premium de cazare, care ne pot depăși cu mult așteptările. 

Pentru a ne bucura din plin de o vacanță last minute, este esențial să luăm în considerare câteva sfaturi pe care experții în acest tip de oferte le urmează de fiecare dată.

Deschiderea la nou și flexibilitatea, absolut necesare 

Turiștii care obișnuiesc să-și planifice vacanțele cu cel puțin câteva luni înainte se gândesc, de obicei, la o anumită destinație și, cel mai probabil, preferă să plece într-o perioadă anume. 

Pe de altă parte, este posibil ca ofertele last minute pe care le căutăm într-un anumit moment să nu includă destinațiile pe care ne-am dori să le vizităm. Acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze, ci dimpotrivă: avem șansa să vizităm locuri uimitoare, care pot ajunge pe lista destinațiilor noastre preferate. Astfel, dacă vrem să plecăm într-o vacanță last minute, este necesar să fim deschiși la nou.

Mai mult decât atât, flexibilitatea este esențială și în ceea ce privește perioada în care se va desfășura vacanța. Dacă aceasta va începe la scurt timp de la data rezervării, trebuie să ne asigurăm, printre altele, că ne putem lua concediu în zilele respective.

Analizarea ofertelor disponibile

Este indicat să alegem o ofertă last minute în urma unei analize atente. În acest sens, putem compara ofertele puse la dispoziție de agenția de turism cu care colaborăm. Ne putem ghida după criterii precum: destinație, facilitățile unității de cazare, preț final, perioadă. 

Totuși, trebuie să luăm în calcul faptul că anumite oferte last minute pot expira foarte repede. Prin urmare, în momentul în care suntem ferm convinși că o ofertă răspunde perfect bugetului și nevoilor noastre, ar fi bine s-o rezervăm imediat. 

Alegerea unui pachet de vacanță

În majoritatea cazurilor, agențiile de turism pun la dispoziția clienților pachete de vacanță last minute, care cuprind atât cazarea, cât și biletul de avion dus-întors. Prețul unui astfel de pachet este, în general, mai avantajos decât cumpărarea separată a biletelor de avion – bilete care costă cu atât mai mult, cu cât data plecării este mai aproape.

Într-adevăr, este posibil ca ora plecării sau ora întoarcerii să nu fie neapărat cea pe care ne-am fi dorit-o, dar, după cum am spus, o vacanță last minute înseamnă deschidere la nou și mai multă flexibilitate pe toate planurile. 

Alegerea unei oferte last minute poate părea, inițial, riscantă și nemulțumitoare pentru aceia dintre noi obișnuiți cu planificarea din timp a vacanțelor. 

Cu toate acestea, dacă schimbăm unghiul de abordare, putem constata că o astfel de vacanță ne oferă atât oportunitatea de a descoperi destinații la care nici nu ne-am fi gândit vreodată, cât și bucuria unei noi experiențe, experiență pe care este posibil să vrem s-o repetăm.