Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Serial Forbes: Pasiune de miliardari – Tăriceanu și mașinile de epocă

AroM461.jpg
A vândut mașini, dar a și cumpărat multe! Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este unul dintre cei mai înrăiți colecționari de automobile. Colecția sa numără numai piese una și una, cea mai “tânără“ datând din 1986. Una singură este de producție autohtonă.

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu este unul dintre colecționarii vizibili de automobile de epocă din România. Colecția sa numără șase autoturisme, din care trei modele Citroen, un Fiat, un Aro și o Lancia. Majoritatea automobilelor sunt cumpărate. O singură mașină a fost moștenită.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost mulți ani la rând dealer în România al producătorului francez de automobile Citroen. Acesta nu doar a vândut mașini Citroen, dar a și cumpărat de-a lungul timpului multe modele. Toate sunt însă de colecție, iar cea mai “tânără“ mașină de epocă Citroen deținută de acesta are 27 de ani, fiind fabricată în anul 1986. Senatorul (61 de ani) se poate mândri totodată și cu un model Citroen- tot mașină de epocă, a cărei vârstă se apropie de cea a proprietarului.

Călin Popescu Tăriceanu deține și un Fiat din 1966, pe care l-a moștenit, o Lancia din 1970 și un autoturism  de producție autohtonă Aro- model M 461 (foto), ambele cumpărate.

Omul de afaceri Călin Popescu Tăriceanu a ocupat în ultimele ediții ale topului Forbes 500 Miliardari locul 500, cu o avere de aproximativ 6 milioane de euro.

Unul dintre cei mai importanți colecționari autohtoni de mașini de epocă din Romănia este omul de afaceri, fostul tenismen internațional Ion Țiriac. Colecția sa numără aproximativ 100 de mașini retro, de la Rolls-Royce, Bentley, Mercedes, Morgan și  până la Ferrari.

Omul de afaceri Ion Țiriac intenționează să deschisă un muzeu, în care va expune toate modele deținute, pe modelul Muzeului Mercedes din Stuttgart.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii