Cautare
, Contributor

Reinventarea României |
|

Sergiu Russu, Technology Sales Leader Oracle România: “SmartCity este o îmbinare fericită între tehnologie și legislație”

În cadrul evenimentului Forbes Reinventarea României, Sergiu Russu acoperă zonele în care se pot implementa soluții Smart și oferă o imagine de ansamblu asupra conceptului. 
 aboneaza-te
Editia 14 RR

Tehnologia transformă lucrurile smart”, spune Sergiu Russu, Technology Sales Leader Oracle România. Implicat în proiecte și în furnizarea de soluții Smart, acesta explică rolul pe care tehnologia, respectiv domeniul IT, îl deține în aria energiei verzi, SmartCity, soluții inteligente. 

“Rolul cel mai important al IT-ului este acela de liant între constituenții conceptului de Smart City și între infrastructuri.”

Menționată anterior, infrastructura este un pilon important, un punct de referință în implementarea oricărei idei: “Și poate, pe de o parte dacă vorbim de infrastructură: atât timp cât infrastructura de comunicații este foarte bine dezvoltată în România. Problema este că celelalte infrastructuri și vorbesc aici de cea de transport, energie, nu sunt chiar atât de bine dezvoltate”, rezumă el.

De asemenea, el leagă domeniul SmartCity de cadrul legislativ, o zona încă incertă: “Adică discutăm de servicii de SmartCity, dar fără a avea o foarte bine definită identitate a cetățeanului. Asta e o problemă.”

Dar din ce direcție ar trebui să pornească inițiativa unei vieți mai verzi, mai puțin poluante și mai inteligente? Lucrurile ar trebui să plece de la Sistem”, declară el, “de la noi, de la nivel centralizat și după aceea cu distribuită în zona locală”. De aceea, Sergiu Russu face apel la autoritățile locale, la guvernanți, pentru a susține un dialog deschis și a forma, împreună, strategii eficiente. Ceea ce ne dorim noi este să avem posibilitatea să stăm la masă alături de reprezentanții Guvernului și să ne spunem punctul de vedere. (…) Dorința mea este de a avea un dialog în zona asta în momentul în care se iau decizii”, concluzionează el.

#Smart City: Care sunt cele mai inteligente soluții și cei mai importanți actori în dezvoltarea unui smart city

Live pe Forbes Romania într-o nouă întâlnire din Seria de evenimente Forbes reINVENTAREA României discutam despre soluțiile urbane eficiente cu:* Adrian Florea, CEO Electrogrup * Dragoș Preda, Secretar de stat comunicații electronice, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România * Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager Orange* Gabriela Bodron, Head of Legal Department Tinmar Energy* Sergiu Russu, Technology Sales Manager Telecommunications Oracle România* Gabriel Stanciu, Director General ALSTOM pentru România, Bulgaria și Republica MoldovaParteneri strategici: BMW România, Carrefour, Immofinanz, Teilor, Rompetrol, Chronolink, Catena – Farmacia InimiiCafeaua oficială: NespressoPartener principal: CEC BankPartener media: Mindspace#ForbesReinvent #ForbesRomania #ReinventareaRomâniei #ForbesEvents #ForbesReinventareaRomâniei #BusinessEducation #ReinventareaRomaniei #frr

Publicată de Forbes Romania pe Miercuri, 26 august 2020

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii