Cautare
, Contributor

Tech |
|

Senatul american acordă citații directorilor executivi ai Google, Facebook, Twitter

Comitetul pentru comerț al Senatului SUA va emite citații directorilor executivi ai Twitter, Google și Facebook, dacă nu sunt de acord să depună mărturie la o ședință din octombrie.  
 aboneaza-te
tehnologie.jpg

Ședința are drept tema principală imunitatea legală pe care o au companiile de tehnologie atunci când vine vorba de răspunderea pentru conținutul postat de utilizatori, transmite Reuters.

Președintele republican Donald Trump a acuzat companiile tehnologice că ar fi răspunzătoare pentru presupuse înăbușiri ale vocilor conservatoare, un subiect des întâlnit al administrației sale. În consecință, solicitările pentru o reformă privind imunitatea legală a acestor companii de tehnologie s-au intensificat înaintea alegerilor.

În ultimii ani, un grup mic de platforme tehnologice puternice și-au întărit controlul asupra comerțului și comunicațiilor din America“, a declarat președintele american.

Citațiile vor fi trimise în cazul în care companiile nu sunt de acord să se prezinte în fața comitetului, mai scrie Reuters.

În fiecare an, nenumărați americani sunt blocați, ​​trecuți pe lista neagră și reduși la tăcere prin aplicarea arbitrară sau răuvoitoare a regulilor mereu schimbătoare”, a adăugat Trump.

Orice modificare substanțială a legii va trebui să aștepte până după alegeri.

Google și Facebook, împreună cu Apple și Amazon, au depus mărturie recent în fața grupului antitrust al Comitetului Judiciar al Camerei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii