FacebookTwitterLinkedIn

La capitolul hoteluri de cinci stele, ai de unde alege – vei găsi un Shangri-La, un Le Méridien, un Grand Hyatt, un Sheraton, pentru că marile branduri nu aveau cum să lipsească dintr-o metropolă atât de vizitată. Pe lângă acestea, mai sunt numeroase alte proprietăţi de cinci stele, între care romantica Villa 32, superbul Grand View Beitou, luxosul Radium Kagaya şi multe alte hoteluri care reuşesc să-i atragă pe cei mai pretenţioşi turişti din întreaga lume.

Între numele mari ale industriei ospitalităţii din capitala Taiwanului, Mandarin Oriental Taipei este unul dintre cele mai căutate. Cei care au mai stat la vreunul dintre hotelurile aparţinând acestei companii ştiu deja că brandul este sinonim cu excelenţa.

Mandarin Oriental are o groază de fani, mulţi dintre aceştia din lumea celebrităţilor. Proprietatea din Taipei se mândreşte cu faptul că este cel mai mare hotel-spa din Taiwan, beneficiind, de asemenea, de o ofertă culinară foarte rafinată.

Confluenţe stilistice

Suntem, aşadar, pe Dunhua North Road, la numărul 158. Dincolo de eleganta faţadă, ne întâmpină un lobby impresionant – cartea de vizită care îi va uimi pe aceia care cred că au văzut totul în materie de lux hotelier. Recepţia are birouri din alabastru, mobilierul, marmura şi covoarele executate pe comandă conturând un spaţiu al eleganţei, dominat de un maiestuos candelabru din sticlă de Murano. S-a dorit ca designul de interior să inducă o atmosferă cosmopolită, creată de amestecul de elemente de origine chineză şi japoneză, reinterpretate dintr-o perspectivă occidentală. Aşa se face că, reţinând temele minimalismului asiatic, compania de design Four IV a reuşit să impună o amprentă stilistică originală, profund influenţată de lookul reşedinţelor aristocratice franţuzeşti.

Vei regăsi această viziune şi în decorarea apartamentelor. Spaţiile cele mai luxoase ale hotelului, între care The Presidential Suite, sunt realmente somptuoase, având decoraţiuni princiare, regândite în cheie contemporană.

Gourmet, shopping & turism cultural 

Nu te poţi caza la Mandarin Oriental Taipei fără a încerca terapiile spa oferite de specialiştii de aici, fie că este vorba despre tratamentele de întinerire şi împrospătare a tenului sau despre împachetările în argilă albă.

Şi nici nu poţi ocoli Restaurantul Bencotto, al cărui meniu este realizat de milanezul Loris Pistillo, chef cu o bogată experienţă internaţională în cadrul altor restaurante aparţinând unor hoteluri de cinci stele. Oferta culinară specifică unei trattorii vine să întregească atmosfera şic-cosmopolită.

Eşti într-un oraş a cărui populaţie depăşeşte două milioane şi jumătate de locuitori. Dacă îi socotim pe cei din întreaga conurbaţie Taipei-Keelung, ajungem la vreo şapte milioane, zona constituind un important centru economic şi cultural în Asia de Est.

Taipei este, de altfel, o destinaţie turistică extrem de căutată la nivel mondial, veniturile provenite din această ramură economică fiind realmente spectaculoase, plasând capitala Taiwanului pe primul loc între toate oraşele în care se vorbeşte chineza, aşadar înaintea metropolelor marelui rival, Republica Populară Chineză.

Citește și Două bilete DUS

Sunt multe muzee de vizitat aici, cu specificuri dintre cele mai variate. Primul pe care îl voi menţiona nu este şi cel mai important dintre ele, dar ne spune multe despre tradiţia balneară din Taipei: Muzeul Izvoarelor Termale Beitou, care, la data ridicării sale, în perioada colonială japoneză, era cea mai mare baie publică din Asia de Est. Trebuie să vedeţi, de asemenea, Memorialul ridicat în onoarea generalului Chiang Kai-shek, aflat în apropierea Sălii Naţionale de Concerte şi a Teatrului Naţional. Vă recomand o vizită la Muzeul Naţional al Taiwanului, la Muzeul Shung Ye al Aborigenilor din Formosa şi la Muzeul de Arte.

Cu siguranţă veţi vrea să vedeţi celebrul zgârie-nori Taipei 101 şi să dedicaţi ceva timp unei sesiuni de shopping în districtul în care se află, Xinyi. Aici veţi experimenta atracţiile vieţii de noapte, concentrată în jurul mallurilor.

Vizitaţi pieţele nocturne, de exemplu pe aceea din districtul Shilin. Mergeţi şi în Ximending (districtul Wanhua), unde veţi găsi nenumărate magazine de modă sau de electronice şi gadgeturi şi restaurante pentru toate gusturile. Nu uitaţi de superbele parcuri Yangmingshan şi Daan şi de temple precum cel confucianist (districtul Datong), Dalongdong Bao’an (asemenea) şi Longshan (districtul Wanhua). Acestea sunt doar o parte infimă din ce reprezintă Taipeiul. Capitala Taiwanului vă va oferi imaginea unui oraş efervescent, iar Mandarin Oriental – pe aceea a luxului fără compromis.