FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Reuters, restricțiile de vot adoptate în Georgia au drept principală țintă afro-americanii şi alte minorităţi rasiale.

Istoria americană este povestea extinderii dreptului de vot tuturor cetăţenilor, iar persoanele de culoare, în special, au fost nevoite să meargă, să se lupte şi chiar să-şi dea viaţa mai mult de un secol pentru a apăra acest drept“, a declarat Cook.

Legea din Georgia, susţinută de republicani, a scurtat perioadele de votare timpurie pentru alegerile reluate şi interzis populaţiei să ofere mâncare şi apă alegătorilor care aşteaptă la coadă. De asemenea, legea restricționează numărul de urne instalate pe stradă și orele de deschidere ale acestora.

Apple crede că, datorită parţial puterii tehnologiei, ar trebui să fie mai uşor ca niciodată ca fiecare cetăţean eligibil să îşi exercite dreptul de vot“, a mai spus Cook.

Măsura a fost criticată şi de preşedintele democrat Joe Biden. În prezent, ea este contestată în justiţie de mai multe grupuri care apără drepturile civile.

Între companiile care aduc critici dure la adresa noilor măsuri se numără Coca-Cola şi Delta Air Lines. De asemenea, preşedintele Microsoft s-a alăturat criticilor, Brad Smith afirmând că prevederile legii promulgate săptămâna trecută ”restricţionează în mod nedrept drepturile oamenilor de a vota legal şi sigur.