FacebookTwitterLinkedIn

Pentru 2021-2023, 17 hoteluri noi cu peste 2.000 de camere sunt așteptate să fie livrate în România, aproape jumătate dintre acestea fiind situate în Capitală, potrivit datelor oferite de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

„Noul stoc cuprinde, în mare parte, hoteluri de 4 și 5 stele. Noile livrări includ reconversia și renovarea clădirilor istorice, precum reconversia clădirii Marmorosch Blank Bank într-un hotel de lux de 5 * (Autograph Hotel by Marriott) și renovarea completă a Athenee Palace Hilton și Corinthia Grand Hotel du Boulevard – toate situate în centrul Bucureștiului”, spune Ilinca Timofte, Research Analyst, Crosspoint Real Estate.

Hoteluri care urmează a fi livrate până în 2023

Autograph Collection by Marriott, deținut și operat de Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management, va fi inaugurat vara aceasta, în urma unei investiții de 42 de milioane de euro. În urma unui proces de restaurare care a durat trei ani, fosta banca Marmorosch-Blank va fi redeschisă sub forma unui hotel, cu o capacitate de 217 camere. 

Apex Alliance Hotel Management operează cinci hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și The Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietățile hoteliere din România.

ibis Timișoara s-a deschis pentru public la începutul lunii martie, în urma unei investiții de 10 milioane de euro realizate de Bega Grup. Construcția hotelului de 200 de camere a durat doi ani și este operat de Grupul Accor. 

Mulberry Development, companie controlată de antreprenorul Ovidiu Şandor, va inaugura Hotelul Radisson Blu din Timişoara (160 camere) în 2023, în urma unei investiții de 16 milioane de euro.

Tot în 2021, se va deschide și Hotelul ibis de la Politehnica, dezvoltat de compania Novum Business Services. Investiţia este de 9,5 milioane de euro, iar hotelul, operat de grupul Accor, va avea 160 de camere.

Hotelul Radisson Blu Aurum din Braşov (110 camere) va fi finalizat în luna noiembrie și inaugurat în ianuarie 2022. Dezvoltarea hotelului este realizată de Rara Hotels, parte din RaRa Group, deținut de o familie de brașoveni și implică o investiție de 14 milioane de euro.

Lista completă a hotelurilor care vor fi livrate în următorii doi ani:

Sursă: Crosspoint Real Estate

Livrările de hoteluri anunțate pentru anul în curs și 2022 confirmă că pandemia nu a stopat investițiile în acest sector, ci poate doar le-a amânat pe fondul incertitudinilor existente în piață.

“Cu toate că turismul revine, sunt încă multe incertitudini și din această cauză investitorii sunt precauți să investească încă în hoteluri, deși am văzut tranzacții mari în România. Radisson este un exemplu, fiind cea mai mare tranzacție semnată vreodată în România cu un hotel”, au declarat reprezentanții JLL.

Elbit Imaging a vândut hotelul de cinci stele Radisson Blu în 2017 către un fond de investiții, pentru circa 170 de milioane de euro.