FacebookTwitterLinkedIn

A doua sesiune pentru obţinerea finanţării din PNRR pentru proiecte destinate sprijinirii investiţiilor în modernizare, monitorizare şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici, în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial a fost lansată miercuri, proiectele putând fi depuse până pe 15 februarie 2023. Anunțul a fost făcut de Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Virgil Popescu: „Se lansează sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării din PNRR pentru investiţii în proiecte destinate sprijinirii investiţiilor în modernizare, monitorizare şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial. Dată şi oră începere depunere de proiecte: 14 decembrie 2022, ora 08:30. Data şi oră închidere depunere de proiecte: 15 februarie 2023, ora 17:00. Perioada de implementare a măsurii de investiţii nu va depăşi data de 31 decembrie 2025″, conform Agerpres.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 80,6 milioane de euro, compus din bugetul aprobat pentru Măsura de investiţii 5 în valoare de 62 milioane de euro şi suma suplimentară aferentă supra-contractării, în procent de 30%.