FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică proiectul Ordonanței de Urgență privind noile măsuri de compensare a creșterii prețurilor la energie electrică și la gazele naturale, care vor fi aplicate începând din luna februarie.

De la 1 februarie 2022, plafonul la energia electrică pentru consumatorii casnici va fi de 0,8 lei pe kilowatt/oră și de 0,31 lei pe kilowat-oră la gaze naturale.

Compensarea sau reducerea din factură la energie va fi de 0,29 lei pe kilowatt/oră, dacă clientul se va încadra la un consum de 500 kW pe lună.

Clientul va putea beneficia de o reducere de cel mult 40% din prețul gazelor naturale dacă se va încadra într-un consum mediu de 300 metri cubi pe lună. Limita de consum pentru întreg sezonul rece este de 1.500 metri cubi față de 1.000, cât era până în prezent.

În perioada 1 februarie – 31 martie 2022 vor beneficia de sprijin, potrivit documentului pus în dezbatere de Ministerul Energiei, și consumatorii noncasnici (IMM-urile), pentru care plafonul la energie va fi de un leu kW/h, iar la gaze naturale de 0,37 lei pe kilowatt-oră, notează RRA.

Ordonanța de Urgență va fi adoptată de guvern într-o ședință viitoare.