Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Șase milioane de australieni au descărcat aplicația de urmărire a contactelor

Șase milioane de australieni au descărcat COVIDSafe, aplicația care permite autorităților să urmărească răspândirea Covid-19, însă doar un infectat a fost depistat cu ajutorul ei.
 aboneaza-te
coronavirus aplicatie

Lansată cu aproape o lună în urmă, aplicația se activează când utilizatorul intră în contact apropiat cu o persoană infectată, adică la mai puțin de 1,5 metri distanță, pentru mai mult de 15 minute. Folosind tehnologia Bluetooth, aplicația ține evidența tuturor persoanelor cu care posesorul telefonului s-a aflat în contact în ultimele 21 de zile.

La informațiile obținute cu ajutorul aplicației au acces doar responsabilii din sănătate de la nivel național și regional. Oficialii australieni spun că această aplicație a fost descărcată într-un ritm mai rapid decât orice altă aplicație guvernamanetală și se află în top 3 al descărcărilor în magazinele online de aplicații din Australia.

„Australia rămâne liderul mondial în privința testării, urmăririi și izolării coronavirusului și îi încurajez pe toți compatrioții mei să susțină efortul autorităților și să-și instaleze aplicația COVIDSafe astăzi”, a declarat ieri Greg Hunt, ministrul federal al sănătății, citat de The Guardian.

Pe de altă parte, tot Guardian informează că până acum o singură persoană infectată a fost identificată cu ajutorul COVIDSafe. Pentru a fi eficientă, aplicația trebuie să fie folosită de 40% din populația Australiei și cifrele arată că deocamdată ar mai fi nevoie de 1,5 milioane utilizatori pentru atingerea targetului.

În plus, potrivit dezvoltatorilor, există o problemă cu versiunea de iPhone a aplicației: dacă ea rulează în background, nu se face conexiunea prin Bluetooth cu alte telefoane. Calitatea conexiunii Bluetooth este foarte bună dacă aplicația rulează pe ecran, dar nu mai este așa de bună dacă aplicația rulează în background – ceea ce, pentru utilizatori, este total nepractic, spune The Guardian.

Un sondaj de opinie făcut la începutul acestei luni arăta că 55% dintre australieni erau de părere că aplicația va stopa răspândirea virusului și 48% considerau că va accelera ridicarea restricțiilor.

La o populație de peste 25 de milioane de locuitori, Australia are 7114 cazuri de coronavirus și 102 decese.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii