FacebookTwitterLinkedIn

Informațiile în timp real despre Covid-19 sunt disponibile gratuit și pot fi vizualizate prin intermediul Coronavirus Dashboard Report, un instrument puternic de vizualizare, care utilizează capabilitățile SAS de Visual Analytics și platforma SAS Viya. Utilizatorii au posibilitatea de a transforma cele mai recente statistici în grafice și diagrame interactive, reușind să identifice locația, statusul și nivelul de răspândire a virusului oriunde pe glob.

Utilizatorii pot accesa dashboard-uri și rapoarte detaliate, dar și date despre Covid-19 consolidate din surse precum Organizația Mondială a Sănătății și diferite consilii naționale de sănătate la nivel mondial. Aplicația permite crearea de modele predictive solide, previziuni și rapoarte, prin intermediul unor capabilități precum machine learning, data mining, optimization și model management.

Studiile de caz disponibile pe platformă oferă utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra modului în care clienții și partenerii SAS utilizează soluțiile de analytics pentru a vizualiza, previziona și pentru a lua decizii informate, care vor ajuta la crearea unui prezent mai sigur și a unui viitor fără Covid-19. Spre exemplu, centrul medical din Cleveland folosește modele predictive pentru a ajuta spitalele să planifice nevoile curente și viitoare de echipamente și medicamente, iar Institutul Robert Koch utilizează platforma de previzionare, implementată în doar câteva zile, pentru a monitoriza și optimiza resursele indispensabile precum ventilatoarele și paturile de terapie intensivă.