FacebookTwitterLinkedIn

Acest lucru se datorează unei schimbări generale a comportamentului consumatorului care a devenit mult mai deschis la a cumpăra online, potrivit companiei. Astfel, atelierul vestimentar a anunțat o creștere cu 17% a cifrei de afaceri în 2020 și estimează pentru 2021 o majorare de 30%.

În contextul unei schimbări a rutinei și stilului de viață al clienților determinat de work from home, mai mult timp petrecut în contexte informale și de anularea evenimentelor, cele mai solicitate produse au fost din gama casual: jeans, sacouri sport, cămăși, se arată într-un comunicat.

Chiar dacă realizarea produselor pe comandă necesită prezența fizică la showroom, atelierul vestimentar s-a adaptat prin lansarea unei noi platforme online, care a simplificat achizițiile online. 

„La momentul bilanțului pentru ultimul an putem spune că toate aceste provocări au fost și un real combustibil ca să identificăm soluțiile potrivite pentru clienții noștri. De exemplu, în industria noastră, la nivel de producție, a devenit mai dificilă relaționarea cu Asia. Dar astfel s-a ivit oportunitatea pentru companiile locale europene de a prelua din comenzile care nu mai sunt direcționate către Asia, iar unii producători vor avea și de câștigat de aici”, a declarat Matei Ladea, managing partner, SARTO.

Compania este prezentă de 10 ani pe piața locală.