FacebookTwitterLinkedIn

Inițiativele Grupului celor Șapte de a limita vânzările de petrol rusesc nu vor fi aplicate și producătorilor din cadrul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a declarat un oficial al Trezoreriei Statelor Unite pentru Reuters.

Statele Unite au comunicat reprezentanților OPEC pentru a-i asigura de acele limite ale planurilor sale, a adăugat oficialul.

G7 dorește să priveze Moscova de venituri în timpul războiului, dar încearcă să evite un șoc global al ofertei, care ar putea crește prețurile și ar putea să-și lovească proprii cetățeni pe măsură ce temerile de recesiune globală se adâncesc.

OPEC+, care grupează blocul de producători cu aliați precum Rusia, a anunțat săptămâna trecută că va reduce producția cu două milioane de barili pe zi pentru a echilibra piețele și pentru a opri volatilitatea.

Arabia Saudită a spus că reducerea reală va fi probabil de aproximativ un milion de barili pe zi (bpd), deoarece mai mulți membri OPEC s-au străduit să-și atingă obiectivele de producție existente.

Statele Unite au declarat săptămâna trecută că această reducere aproducției va crește veniturile Rusiei și au sugerat că a fost concepută din motive politice de Arabia Saudită, care duminică a negat că sprijină Moscova în invadarea Ucrainei.

Limita de preț a fost concepută special pentru a aborda invazia Ucrainei de către Rusia și nu va fi transferată altor producători, a adăugat oficialul, deoarece mișcările lor de a controla producția conduc la creșterea prețurilor.