FacebookTwitterLinkedIn

Wall Street Journal a dezvăluit informații despre o posibilă tranzacție, iar acțiunile Slack au crescut cu 38%. Salesforce are o capitalizare de piață de 230 mld. dolari, compania fiind înființată în urmă cu 21 de ani și condusă de către Marc Benioff. Omul de afaceri a promovat ideea de a vinde soft prin cloud, cu un abonament și nu prin instalarea fizică și costisitoare pe computere.

Dacă se va concretiza, aceasta va fi cea mai mare achiziție din istoria Salesforce. Gigantul de software și cloud a cumpărat în urmă cu doi ani  MuleSoft, pentru 6,5 miliarde dolari, iar în 2019 a cumpărat compania de vizualizare a datelor Tableau, pentru 15,3 miliarde dolari.

Slack Technologies are 12 milioane de useri și este o mega – aplicație de mesagerie folosită în interiorul a mii de companii pe o mulțime de terminale și platforme. Se pot crea grupuri de discuții și Slack poate fi ușor integrată cu alte aplicații. Ea se vrea a fi un înlocuitor al e-mail-ului în interiorul companiilor.

Acţiunile Slack au crescut cu peste 38%, ajungând astfel la o capitalizare de 23,2 miliarde de dolari. Preţul unei acţiuni trecând pragul de 40 de dolari.

Unul dintre marii concurenți ai ambelor companii este Microsoft, care concurează cu Salesforce la capitolul software pentru monitorizarea clienților. În 2016, TechCrunch scria că Microsoft a vrut să cumpere Slack pentru 8 miliarde dolari, dar tranzacția nu s-a concretizat. Tot în acel an, Microsoft crea aplicația Teams care acum a crescut enorm în lunile de pandemie.

Pe de altă parte, în august Slack a acuzat Microsoft în Europa că se folosește de puterea pe care o are pentru a-și zdrobi concurența.