FacebookTwitterLinkedIn

Salariul mediu net a crescut în acest an, comparativ cu anul trecut în domenii ca medicina, HoReCa, turism, construcţii şi instalaţii, potrivit analizei realizate de platforma de recrutare BestJobs.

“Propunerea legislativă din martie a Comisiei Europene a dezvoltat interesul jucătorilor de pe piaţa muncii privind transparentizarea salariilor. În România, între dorinţa de a atrage talente relevante pentru poziţiile deschise şi aceea de a se alinia la tendinţele europene, tot mai multe companii aleg să publice informaţii despre salariul oferit”, arată cel mai recent sondaj BestJobs.

O analiză BestJobs a salariilor publicate de către angajatori pe platforma de recrutare în perioada ianuarie-septembrie 2022, comparate cu datele Institutului Naţional de Statistică, arată că salariul mediu net a crescut în acest an faţă de anul trecut în domenii precum: medicină, de la 1.433 euro în 2021, la 1.669 euro anul acesta, turism şi HoReCa, de la 879 euro în 2021 la 1.125 euro anul acesta, respectiv construcţii şi instalaţii de la 1.076 euro anul trecut, la 1.386 euro anul acesta.