Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Safetech Innovations, listată la BVB, devine auditor de securitate cibernetică

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, anunță primirea atestatului de auditor de securitate cibernetică.  
image_2021-08-30_105753

Safetech Innovations a primit atestatul din partea Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), autoritatea responsabilă la nivel național pentru securitatea rețelelor și sistemelor informatice.

Implementarea măsurilor Legii 362/2018 în companiile publice și private din România vizează protejarea infrastructurilor critice și digitale și asigurarea sistemelor care sunt fundamentale pentru societate. Începând cu data de 26 august 2021, Safetech Innovations precum și zece angajați din cadrul companiei  sunt atestați ca auditori de securitate cibernetică pentru o perioadă de trei ani. Estimăm că această activitate va avea o pondere semnificativă în veniturile companiei în următorii ani”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Directiva UE 2016/1148 a Parlamentului European și a Consiliului aprobată în 2016 și cunoscută sub numele NIS, a fost adoptată în România prin legea nr. 362/2018. Obiectivul acesteia este asigurarea unui nivel ridicat de securitate informatică a rețelelor și sistemelor informatice în cadrul Uniunii Europene. În luna decembrie 2020, Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) a arătat, într-un raport cu privire la investițiile realizate din perspectiva NIS la nivelul UE, că nivelul de adoptare a Directivei NIS era de 70,6% în Germania, 66.7% în Franța, 64% în Italia, 48% în Spania și 42,9% în Polonia. În România, normele tehnice ale legii 362/2018 au fost publicate în noiembrie 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii