Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

S-a modificat plafonul pentru TVA de 5% la livrarea locuinţelor cu o suprafaţă utilă sub 120 mp

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care modifică plafonul pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% la livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 de metri pătraţi.  
Noua Casa

Pentru modificarea art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, plafonul se modifică de la 450.000 lei la 140.000 euro, potrivit legii, informează Agerpres.

Așadar, cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea locuinţelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. Terenul pe care este construită locuinţa include şi amprenta la sol a acesteia.

Prin locuinţă livrată ca parte a politicii sociale se înţelege: livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depăşeşte suma de 140.000 euro, echivalent lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de persoane fizice. 

Suprafaţa utilă a locuinţei este cea definită prin Legea locuinţei nr. 114/1996. Anexele gospodăreşti sunt cele definite prin Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. 

Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care, în momentul vânzării, pot fi locuite ca atare.

Legea intră în vigoare începând cu  1 ianuarie 2021. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii