FacebookTwitterLinkedIn

Băncile vor acorda aproximativ 20.000 de credite, iar  împrumuturile cumulate nu vor depăși 4 miliarde de lei. În 2019, 15 bănci vor acorda credite prin programul Prima Casă, iar condițiile rămân aceleași ca în 2018.

Vești bune pentru tinerii care se gândesc să își cumpere o locuință. Condițiile programului Prima Casă 2019 rămân aceleași, chiar dacă Ministerul de Finanțe anunțase câteva modificări. „A fost o discuţie pentru a-l schimba într-unul mai social, o discuţie pornită de la BNR. Nu se schimbă nimic″, potrivit Ministerului de Finanțe.

Programul Prima Casă 2019. Condițiile de acordare

„O idee luată în calcul era că doar tinerii sub 35 de ani şi cu venituri mai mici de 3.000 de lei să poată accesa un astfel de credit, dar această variantă a căzut. Aşa că au rămas aceleaşi condiţii de acordare că până acum, fără noi limite de vârstă şi de venituri. Cei care vor un credit Prima Casă trebuie să facă dovadă că nu au deja o locuinţă mai mare de 50 de metri pătraţi, individual sau cu alte persoane.

Pentru locuinţele mai noi de cinci ani, creditul maxim este de 66.500 de euro. Iar pentru restul, sunt acordaţi cel mult 57.000 de euro. Cei care vor împrumutul Prima Casă trebuie să dea un avans minim de 5% din valoarea locuinţei, faţă de cel puţin 15%, cât e cerut în cazul creditelor ipotecare standard”, potrivit StirileProTV.