FacebookTwitterLinkedIn

Omul de afaceri Michael Topolinski, care se află în spatele mai multor investiții imobiliare precum New Confort City, NorthLight Residence sau Pajurei Residence, a lansat MetaWealth, o platformă de investiții în fracțiuni din active imobiliare, care își propune să conecteze vânzătorii de active imobiliare cu micii investitori/cumpărători. 

Startup-ul fintech MetaWealth™, cu birouri în București, Dublin și Toronto, a fost fondat împreună cu alți investitori precum Richard McLaughlin-Duane, de numele căruia se leagă proiecte precum Soho Unirii și Belvedere Residences, Amr Adawi, antreprenor cu experiență în startup-uri fintech, și Darren Carvalho, fost vicepreședinte la Goldman Sachs. 

Aplicația mobilă MetaWealth™ permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare deja verificate de experți și închiriate, sub formă de token-uri digitale. „Utilizatorii vor beneficia astfel de randamente din chirii, precum și din aprecierea activelor, cu o investiție inițială de cel puțin 100 de dolari”, se spune în comunicatul companiei. 

„Investiția în proprietăți imobiliare este un proces complex, care durează aproape 6 luni pentru un investitor imobiliar profesionist și implică verificarea bunului, semnarea actelor, preluarea proprietății, închirierea acesteia și gestionarea ei ulterioară”, spune Darren Carvalho, co-fondator. „Prin intermediul MetaWealth™, oricine poate obține beneficiile economice ale investițiilor în proprietăți imobiliare, printr-un proces care durează doar 5-10 minute, față de cele 6 luni necesare în mod normal pentru documentarea, realizarea și finalizarea unei astfel de investiții”.

Fondatorii promit investitorilor un flux de venituri pasive pe termen lung, care generează „un randament constant de aproximativ 6-7% pe an, reprezentând venituri din chirii, precum și o apreciere suplimentară a activelor estimată la 5-8% pe an.”

Pe de altă parte, dezvoltatorii imobiliari și proprietarii au acum oportunitatea să își prezinte activele unui public global, având astfel acces la noi investitori și structuri de capital inovatoare.

„Ne concentrăm pe oportunități de investiții care au cel mai bun potențial de câștig ajustat la risc, de la proiecte rezidențiale la clădiri de birouri, retail sau logistică. În prezent, platforma MetaWealth™ are în portofoliu un activ imobiliar în valoare de 2 milioane USD (30 de apartamente noi fără ipotecă, închiriate integral), iar al doilea activ în valoare de 2,5 milioane USD va fi disponibil la începutul lunii aprilie. 

De asemenea, suntem în negocieri pentru al treilea și al patrulea activ imobiliar care urmează să fie integrate în platforma MetaWealth™, obiectivul nostru fiind să integrăm pe platformă 8 active imobiliare, cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de dolari și să ajungem la un total de 20.000 de utilizatori activi, până la sfârșitul anului”, spune Michael Topolinski, co-fondator.