FacebookTwitterLinkedIn

Transportatorul aerian Ryanair a mai înregistrat un record al traficului de pasageri, în contextul în care industria turismului sfidează încetinirea economică globală. Astfel, în luna iulie, traficul Ryanair a ajuns la 18,7 milioane de pasageri, o creștere de 11% față de iulie 2022, anunță compania.

Industria turismului s-a bucurat anul acesta de rezervări și profituri record, iar cererea pieței de după pandemie a alimentat cheltuielile pentru bilete de avion și hoteluri. Tot pe această cerere crescută s-au bazat și companiile transportatoare precum Ryanair când au perceput tarife mai mari, chiar dacă creșterea economică a stagnat pe multe dintre cele mai mari piețe ale sale. 

În ciuda creșterii prețurilor biletelor de avion, clienții nu s-au împuținat, iar Ryanair a înregistrat un profit net de 663 milioane de euro în primul trimestru din actualul exerciţiu fiscal, de aproape patru ori mai mare faţă de nivelul de 170 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Ryanair a operat peste 102.000 de zboruri în iulie 2023. “Din păcate, peste 800 de zboruri au fost anulate, în principal din cauza grevelor terțelor părți (ATC și naționale italiene)”, anunță transportatorul.