Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Rusia: Răspunsuri la sancțiunile UE pentru atacurile informatice

Ministerul de Externe din Rusia a declarat vineri că va răspunde cu măsuri asemănătoare sancțiunilor impuse de UE împotriva unui serviciu de informații rus pentru atacurile informatice.
cyber crime agent tesla

Ministerul de Externe din Rusia a declarat vineri că va răspunde cu măsuri asemănătoare sancțiunilor impuse de UE împotriva unui serviciu de informații rus pentru atacurile informatice, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Uniunea Europeană a adoptat joi noi sancțiuni împotriva a șase persoane implicate în mai multe atacuri informatice care au avut loc în Rusia şi China.

Un reprezentant al ministerul de externe de la Moscova, care a susţinut că măsurile împotriva Rusiei nu sunt justicicat, a declarat: ‘Desigur că această acţiune ostilă a UE nu va fi lăsată fără răspuns. În diplomaţie, totul este reciproc’.

Unul dintre atacuri a vizat Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice. Analizele arată că alte operaţiuni incriminate sunt cunoscute sub numele de ‘WannaCry’, ‘NotPetya’ şi ‘Operation Cloud Hopper.

Sancţiunile pe care UE le va aplica pentru prima dată în cazul infracțiunilor informatice vizează departamentul pentru tehnologii speciale al serviciului rus de informaţii militare GRU, patru cetăţeni ruşi şi doi chinezi, o companie nord-coreeană cu legături cu un grup de piraţi informatici și o companie chineză.

Măsurile adoptate de UE la Bruxelles prevăd interzicerea accesului pe teritoriul UE şi îngheţarea activelor persoanelor şi entităţilor vizate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii