FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a anunţat, la Bursa de Valori Bucureşti, că va finaliza centrala de la Iernut, judeţul Mureş până la data de 31 decembrie 2024.

Noua centrală cu ciclu combinat cu turbine cu gaze de 430 MW trebuia pusă în funcţiune în 2019. Proiectul are o întârziere de cinci ani.„Amintim faptul că încheierea Contractului de finanţare nr. 4/07.12.2017 pentru investiţia “Ciclu combinat cu turbine pe gaz” – Iernut a făcut obiectul Raportului Curent publicat în data de 11 decembrie 2017”, scrie compania într-un raport de la BVB.

În 2017, Romgaz a încheiat cu Duro Felguera şi Romelectro un contract de aproximativ 270 de milioane de euro pentru proiectarea, livrarea echipamentelor, execuţia şi punerea în funcţiune a proiectului de la Iernut.

În primăvara acestui an, Romgaz a semnat un contract de 345 de milioane de lei cu spaniolii de la Duro Felguera pentru finalizarea noii centrale termoelectrice,  cu plata unui avans de 15% din preţul contractului fără TVA. Termenul de livrare este de 16 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, cu posibilitatea de prelungire conform prevederilor contractului.

Acţiunile SNG s-au apreciat cu 31,7% anul acesta, uşor peste evoluţia indicelui BET de 31%. Dinamica a fost realizată pe un rulaj de 805 milioane de lei, și o capitalizare de 19,2 miliarde de lei pentru compania de stat, potrivit BVB.