FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de gaze naturale Romgaz, controlat  de statul român prin Ministerul Energiei, a primit o perioadă de 4 luni de exclusivitate în ceea ce privește negocierea preluării ExxonMobil România.

La data de 17.06.2021, SNGN Romgaz SA și ExxonMobil Exploration and Production România Holdings Ltd. au semnat un Acord de Exclusivitate prin care vânzătorul acordă Romgaz un drept de exclusivitate pe o perioadă de 4 luni (până la data de 15 octombrie 2021) cu privire la negocierile de achiziție a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production România Limited, ce deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă”, arată un anunț publicat de Romgaz la Bursa de Valori București.

În data de 30 martie 2021, Romgaz a depus o ofertă angajantă de a prelua subsidiara românească a ExxonMobil, însă valoarea ei nu a fost făcută publică.

De asemenea, OMV Petrom a anunțat că va acționa ca operator al perimetrului Neptun Deep, de exploatare a gazelor de la Marea Neagră, în situația acceptării ofertei Romgaz de către ExxonMobil.