FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Romcim preia compania producătoare de prefabricate structurale, Bauelemente Reinvest și filiala acesteia de la omul de afaceri Michael Dietrich. 

Romcim, deținut de grupul irlandez CRH, produce și comercializează ciment, betoane, agregate, lianți rutieri și filler de calcar. Bauelemente Reinvest este o companie de tip holding, care activează în domeniul fabricării produselor din beton pentru construcții și produce și comercializează elemente prefabricate din beton. 

Ambele companii fac parte din grupul Baupartner, care desfășoară, în principal, activități pe piața producerii și comercializării de prefabricate din beton, precum și pe piața dezvoltării ansamblurilor rezidențiale. 

Grupul deține trei fabrici Bauelemente, situate în Ariceştii Rahtivani (Prahova), Bolintin (Ilfov) şi Cristian (Sibiu). Baulemente SRL a obținut anul trecut afaceri de 381,7 milioane de lei, o creștere de 55% comparativ cu 2021, potrivit Termene. Profitul a ajuns la 54 de milioane de lei, în creștere cu 169% față de anul precedent. Compania este pe piață de 16 ani și are 393 de angajați.

Afacerile Baulemente Reinvest s-au ridicat la 27 milioane de lei anul trecut, iar profiturile la 87,9 milioane de lei, arată platforma Termene.

“În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, se arată într-un comunicat al instituției.

Foto: Facebook Romcim