FacebookTwitterLinkedIn

Cererile pentru vacanțele exotice de Paște au debutat în toamna anului 2022, iar în acest an este estimată o creștere de aproape 30% comparativ cu anii trecuți. În topul preferințelor se află destinațiile din Asia.

“În cazul vacanțelor de Paște, clienții au început să solicite pachetele de călătorie încă din toamna lui 2022, odată cu deschiderea mai multor destinații din Asia, o parte din lume atât de apreciată de turiștii români”, a declarat Ana Maria Gherasim, Sales Manager & Business Partner la agenția de turism Eturia.

Cifrele înregistrate până în acest moment sintetizează două tendințe pozitive în cazul turiștilor români.

În primul rând, își doresc vacanțe mult mai complexe, care îmbină mai multe destinații, orașe și plaje, circuite bogate în atracții, circuite de grup cu însoțitor, vacanțe de tip Share.

În al doilea rând, românii au o disponibilitate mai mare de investiție în călătorii de lux.

În acest an, în topul preferințelor românilor de petrecere a sărbătorilor de Paște află Thailanda, Malaezia, Indonezia, Singapore, dar și Mexic, Cuba sau Jamaica.

”De remarcat este faptul că 2023 vine cu cereri și în destinații care au fost oarecum puse on hold în anii post 2019, cum ar fi Australia și Noua Zeelandă, Argentina, dar și Antarctica. Un avantaj în cererea mare de vacanțe exotice l-a reprezentat și în acest an vacanța de două săptămâni a copiilor”, potrivit agenției de turism.

Prețurile încep de la 1.350 de euro de persoană pentru un circuit de opt în Ciudad de Mexico și peninsula Yucatan, sau 2.990 euro pentru un sejur de 11 zile.

Un circuit de grup de 12 zile în Brazilia și Argentina poate fi achiziționat de la 3.990 euro de persoană. 

Românii nu renunță însă nici la insulele din Oceanul Indian, respectiv Maldive, Seychelles și Mauritius.