FacebookTwitterLinkedIn

Chestionați în legătură cu persoanele pentru care intenționează să cumpere cadouri, bărbații au mai întâi de toate grijă de soție/parteneră (84%) și de mamă / soacră (81%). Colegele sunt luate în calcul de numai 49% dintre bărbați. Mama / soacra se regăsește pe lista priorităților și în cazul femeilor (87%), aceasta fiind urmată de prietenă (58%) și de colegă (42%).

Tinerii intenționează să ofere cadouri mamelor/soacrelor (95%), amicelor (58%), colegelor (50%) și bunicelor (45%).

Odată cu înaintarea în vârstă, scade procentul persoanelor care intenționează să ofere cadouri și se schimbă și ierarhia destinatarilor. Astfel, cei cu vârste cuprinse între 40-60 de ani intenționează să ofere un cadou mamei/soacrei în procent de 69%, soției/partenerei în procent de 59%, iar fiicei/fiicelor în procent de 56%.

Ce cadouri intentioneaza romanii sa ofere de 1 si 8 martie

Florile și mărțișoarele sunt cadourile cele mai căutate cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie

Cu ocazia sărbătorilor primăverii, românii din mediul urban intenționează să ofere flori în procent de 89%. Pe poziția a doua se situează mărțișoarele (86%), iar pe cea de-a treia, dulciurile (71%).

Privind în continuare spre categoria dulciurilor, constatăm o orientare în procent de 80% către bomboanele de ciocolată (atât simple, cât și umplute). Pralinele sunt cele pentru care vor opta 69% dintre respondenți, în timp ce pentru tabletele de ciocolata 61%. De subliniat faptul că 1 din 3 persoane care intenționează să ofere dulciuri de 1 și 8 martie le iau în calcul pe cele făcute în casă, iar 1 din 5,  pe cele Bio.

Pralinele sunt preferate de persoanele tinere (75% /vs /58%), în timp ce bomboanele fondante de persoanele cu vârste cuprinse între 30-39 de ani (36% / vs / 26% în cazul tinerilor). Pentru batoanele de ciocolată optează mai degrabă bărbații decât femeile (30% / vs / 24%).