FacebookTwitterLinkedIn

Spre deosebire de alți ani în care românii preferau să călătorească în Grecia preponderent pe cale terestră, anul acesta românii sunt descurajați de deciziile autorităților elene în alegerea deplasării terestre în Grecia și se orientează și spre posibilitățile de călătorie cu avionul. În consecință, Vola.ro a înregistrat în ultimele două săptămâni o creștere cu 34% a căutărilor pentru biletelor de avion către diferite aeroporturi din Grecia.

Încurajați de durata scurtă a zborurilor, de prețurile competitive din această perioadă, dar și de regulile de igienă aplicate cu strictețe de aeroporturi și de companiile aeriene, turiștii români caută opțiunile de zbor spre destinația lor de vacanță din Grecia.

Potrivit specialiștilor Vola.ro, căutările de zboruri către Grecia au crescut cu 34% în ultimele două săptămâni, față de momentul deschiderii zborurilor spre această țară, iar prețurile încep de la 48 de euro de persoană pentru Chania – Creta în luna august și ajung la 180 euro de persoană pentru Salonic. Cei care optează pentru un zbor spre Atena, plătesc în medie 120 euro pentru un zbor dus-întors.

Românii pot călători din București spre un număr de 10 destinații din Grecia, iar pe lângă Atena, Salonic sau Chania – Creta cu rute directe din București, se afla și zboruri cu escală către insule celebre și populare în rândul turiștilor de pretutindeni, precum Zakynthos, Santorini, Corfu și Mykonos.

Zborurile sunt preponderent cu escală în Atena și sunt efectuate de companii de linie sau low cost. Din București operează direct spre Grecia patru companii aeriene, anume Ryanair, Tarom, Aegean și Wizz Air. La acest moment, la sosirea pe aeroporturile din Grecia se fac teste COVID-19, turiștii fiind mai apoi liberi să se deplaseze către destinația finală, unde vor aștepta rezultatul testului și li se recomandă să nu iasă în aglomerări de persoane.