FacebookTwitterLinkedIn

România şi Franţa au semnat luni, la Paris, un acord în domeniul transporturilor, prin care se angajează să sprijine şi mai mult exportul de cereale ucrainene către ţările care au nevoie. Franţa va sprijini România pentru a creşte eficienţa fluxurilor de cereale ucrainene, prin porturile Constanţa, Galaţi și pe Canalul Sulina, pentru o mai bună dotare a punctelor de frontieră terestră dintre România şi Ucraina.

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Acest acord de colaborare, dincolo de rolul lui punctual, în sprijiniera fluxurilor de marfă din Ucraina, prin România, spre restul lumii, poate fi punctul de plecare a unei colaborări pe termen lung, iar rezultatele acestui protocol pot aduce o valoare adăugată mult timp după finalizarea războiului.

Astfel, expertiza franceză va contribui la realizarea unor proiecte de investiţii ale unor optimizări ale abordărilor strategice, precum şi la soluţii inovative în domeniul transporturilor în România.

Pe lângă schimburile de informaţii tehnice între reprezentanţii oficiali şi experţii celor două părţi – română şi franceză -, pe lângă organizarea de grupuri, ateliere şi seminarii tehnice, rolul fundamental al protocolului rămâne cel de a întări colaborarea dintre statele noastre pentru a realiza acel deziderat comun al unei Uniuni Europene puternice, nu /numai/ din punct de vedere economic, ci şi social şi politic”, conform RRA.