„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare”, a declarat, pentru ZF, Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.
 Fabrica urma să creeze 700 de locuri de muncă, iar primele maşini de spălat ar fi trebuit să fie produse în 2021. În martie 2018, producătorul de aparatură electrocasnică BSH Hausgeräte GmbH, companie a grupului Bosch, anunța că va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă fabrică de maşini de spălat în Simeria.
„Compania a achiziţionat un teren de 40 hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare. Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an. Liderul European în electrocasnice intenţionează să înceapă producţia de maşini de spălat în anul 2020”, informa, la acea dată, compania.
Fabrica urma să aibă începând cu 2022 o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană. „Imi venea să ies pe stradă și să strig în gura mare că sunt șanse să se deschidă firma aici. Aceasta investiție va crea câteva sute de locuri de muncă și sperăm ca prima mașină de spălat produsă aici, la Simeria, să fie la începutul anului 2020” declara, anul trecut, Emil Ioan Rîșteiu, primarul orașului Simeria, citat de servuspress.ro.

Bosch a a anunță că intenţionează să elimine peste 2.000 de locuri de muncă la mai multe uzine din Germania, ca răspuns la încetinirea vânzărilor de automobile cu motoare diesel.

“Din cauza tranziţiei spre mobilitatea electrică, Bosch este în discuţii cu reprezentanţii personalului pentru a elimina 800 de posturi în 2020 la uzinele de la Feuerbach şi Schwieberdingen”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
Există însă posibilitatea ca 500 din aceste locuri de muncă să poată fi păstrate printr-o reducere a programului de muncă, a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.