Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

România, pe locul 55 la nivel global în ceea ce privește “Ease of doing business”

Potrivit unui raport realizat de Banca Mondială sub numele de "Doing Business 2020", România se situează pe locul 55 din cele 190 de țări analizate la nivel global, în ceea ce privește "Ease of doing business".
 aboneaza-te
Ease of doing Business

Raportul “Doing Business 2020” este al 17-lea dintr-o serie de studii anuale care investighează reglementările ce îmbunătățesc mediul de afaceri și cele care o limitează.

Practic sunt acoperite 12 domenii care determină durata de viață a unei afaceri: începerea unui business, obținerea autorizațiilor de construcție și a celor de energie electrică, înregistrarea proprietății, obținerea creditului, protejarea investitorilor minoritari, plata impozitelor, tranzacționarea peste granițe, executarea contractelor, soluționarea insolvenței, angajarea lucrătorilor și contractarea.

Un antreprenor dintr-o economie cu venituri mici cheltuie aproximativ 50% din venitul pe cap de locuitor al țării pentru a lansa o companie, comparativ cu doar 4,2% pentru un antreprenor dintr-o economie cu venituri mari.

Așadar, după cum se poate observa, România se clasează pe locul 55 din cele 190 de țări analizate.

În plus, potrivit raportului, România a facilitat pornirea unei afaceri, permițând înregistrarea voluntară a taxei pe valoarea adăugată, care necesită mai puțin timp decât înregistrarea obligatorie. De asemenea, România a făcut plata impozitelor mai puțin costisitoare eliminând impozitele și contribuțiile plătite de angajatori. În același timp, România a introdus o nouă contribuție de asigurare de muncă plătită de angajator.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii