FacebookTwitterLinkedIn

La nivelul Uniunii Europene, șase din zece companii au întâmpinat dificultăți în procesul de recrutare a specialiștilor IT, arată un raport al Eurostat. Slovenia, Cehia și Germania sunt țările unde există cea mai mare penurie de  specialiști IT, dar România se plasează sub media europeană.

„În România, 58,6% dintre companii au întâmpinat dificultăți în recrutarea de specialiști IT, situându-ne, astfel, ușor sub media UE. Însă, provocările sunt și aici majore. În ciuda valului de concedieri din industria IT de peste ocean, companiile din România continuă să întâmpine dificultăți în procesul de recrutare a programatorilor”, spune Simona Pavelescu, CEO al companiei htss.

În 2022, companiile de tehnologie din SUA au renunțat la peste 220.000 de salariați, iar până în luna iulie 2023 numărul disponibilizărilor din industrie l-a depășit pe cel de anul trecut.

Anual, aproximativ 10.000 de absolvenți de IT intră pe piața muncii din România, dar totuși, această cifră nu reușește să acopere cererea internă.

Pavelescu a adăugat că valul de concedieri din America nu afectează, momentan, România, ca urmare a costurilor mai mici cu forța de muncă calificată, precum și a infrastructurii adecvate.

Pentru a contracara deficitul de programatori, companiile de IT din România optează pentru externalizarea activităților, colaborarea cu diverse instituții educaționale, dezvoltarea de programe speciale pentru îmbunătățirea retenției angajaților și chiar înființarea de academii interne de IT.