FacebookTwitterLinkedIn

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, care constituie o altă încălcare foarte gravă a dreptului internaţional, a suveranităţii şi integrităţii unui stat european.

Șeful statului român menţionează că acest act este încă o dovadă a faptului că Rusia nu este interesată de dialog, ci a urmărit constant confruntarea şi impunerea prin forţă a pretenţiilor sale subsumate logicii desuete a aşa-ziselor sfere de influenţă, notează RRA.

Klaus Iohannis solicită oprirea imediată, integrală şi necondiţionată a agresiunii militare ruse şi retragerea tuturor forţelor ruse din Ucraina.

Președintele României va participa joi la o reuniune extraordinară a liderilor Uniunii Europene dedicată crizei ruso-ucrainene. Reuniunea de la Bruxelles a fost convocată de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul îngrijorărilor legate de evoluţiile recente de securitate de la graniţele Ucrainei şi din regiunea Mării Negre.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a condamnat cu hotărâre invadarea de către Rusia a teritoriului Ucrainei, care reprezintă un act ilegal de agresiune, contrară principiilor dreptului internaţional.