FacebookTwitterLinkedIn

Pentru retailerul francez Carrefour, România ocupă a doua poziție ca evoluție a cifrei de afaceri pe plan european, cu o creștere de 9% în termeni comparabili (LFL).

În anul fiscal 2022, vânzările grupului Carrefour au crescut cu peste opt procente în termeni comparabili și cu 10,9% în trimestrul patru.

Potrivit reprezentanților retalierului, la baza acestei creșteri stau strategiile grupului cu privire la politica comercială granulară. Și anume, anul trecut grupul s-a focusat pe produselor marcă proprie, dar și pe prețurilor aferente produselor de bază Simpl. În prezent, aceste produse reprezintă mai mult de o treime din vânzări.

În ceea ce privește e-commerce-ul, în ciuda încetinirii acestui sector, anul trecut Carrefour a raportat o creștere de 26%a Valorii Mărfurilor (GMV), ajungând la 4,2 miliarde de euro, un ritm semnificativ mai rapid decât cel raportat în 2021 (+11%).

„ (…) Pilonii planului Carrefour 2022 ne-au permis să le oferim soluții clienților pentru a face față presiunii asupra puterii de cumpărare, menținând în același timp cursul în ceea ce privește tranziția alimentară pentru toți și o disciplină financiară strictă. Cu planul Carrefour 2026, ne lansăm într-o nouă etapă, cu ambiții pe mai multe direcții: digital, discount și noi angajamente sociale și de mediu. În 2023, Carrefour va continua să se diferențieze pe piață, în beneficiul clienților și acționarilor săi”, a punctat Alexandre Bompard, Chairman și CEO Grup Carrefour.

Pe harta europeană a retailerului, România ocupa anul trecut a doua poziție ca evoluție a cifrei de afaceri pe plan european, cu o creștere de 9% în termeni comparabili (LFL).

Anul trecut, grupul Carrefour și-a prezentat noul plan strategic, Carrefour 2026, plan în acre se regăsesc următoarele obiective: accesibilitatea produselor, creșterea gamei de mărci proprii, 8 miliarde de euro –  vânzări de produse sustenabile certificate și creșterea GMV-ului în comerțul electronic de până la 10 miliarde de euro în 2026.

Grupul vizează un flux de numerar net liber de cel puțin 1,7 miliarde de euro până în 2026, cu o creștere constantă în fiecare an.