FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanțelor a solicitat Băncii Europene de Investiții o asistență financiară rambursabilă de până la 4 miliarde euro, necesară în anii următori pentru asigurarea implementării unor investiții din sectoarele transporturi și sănătate, finanțate prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență și POS 2021 – 2027.

„Investițiile din Fondurile pentru Recuperare și Reziliență, răspunsul Europei la COVID, oferă o oportunitate o dată la o generație. Banca Europeană de Investiții salută solicitarea oficială de a sprijini investițiile pe scară largă în sănătate și transport în România în anii următori și de a consolida și mai mult cooperarea cu partenerii români atunci când examinăm, planificam și finanțăm scheme individuale”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții.

Ministerul Finanțelor a anunțat că va colabora în continuare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea pregătirii, împreună cu echipa BEI și ministerele de resort, a proiectelor ce vor fi cuprinse în cadrul acestei finanțări. 

Banca Europeană de Investiții susține proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regională, consolidează competitivitatea economică și îmbunătățesc nivelul de trai. Împrumuturile acordate României din 1991 până în prezent depășesc 16 miliarde euro.