FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai important și longeviv model Rolls-Royce are parte de un face-lift elegant și discret.

Rolls-Royce Phantom mai are trei ani până să aniverseze centenarul. Lansat în 1925, Phantom întruchipează chintesența spiritului Rolls-Royce și este o legendă în clasa de lux.

Opt generații Phantom au ajuns să străbată șoselele planetei în cei aproape o sută de ani de existență a modelului. Noul Rolls-Royce Phantom Series II este versiunea subtil modificată a celei de-a opta generații, lansată în 2017.

Ceea ce aduce seria a doua a celei de-a opta generații este „o nouă expresie”, după cum spune producătorul britanic. Disponibilă în crom negru satinat, grila frontală este iluminată, iar deasupra ei o linie orizontală conectează luminile de zi.

Două noi seturi de roți echipează Phantom Series II, unele din oțel cu design 3D, celelalte având aspectul elegant și simplu al unui disc. Acestea din urmă pot fi finisate în oțel polișat sau în lac negru.

Silueta mașinii își păstrează proporțiile, cu ampatamentul mare care asigură pasagerilor din spate un spațiu generos. Acesta este încă și mai mare la versiunea Phantom Extended, destinată acelor clienți care circulă cu șofer.

Pentru clientela tânără și dependentă de tehnologie, Phantom este dotat cu aplicația Whispers, destinată exclusiv comunității posesorilor de automobile Rolls-Royce. Când proprietarul nu se află în mașină, aceasta poate preîncărca datele de navigație și poate furniza informații despre locația acesteia.

Phantom Platino

Phantom Seria a doua a fost lansat împreună cu versiunea Platino, care însumează măiestria artizanilor Bespoke, divizia de personalizare Rolls-Royce. Vopsit în alb și argintiu, Phantom Platino este o limuzină unică. La interior sunt folosite materiale precum mătasea pictată sau fibra de bambus, expresia filozofiei sustenabile a mărcii.

Deși Phantom era probabil perfect încă de la prima generație, la Rolls-Royce căutarea perfecțiunii continuă: „Credem că lucrurile pot fi permanent îmbunătățite. Este posibil și necesar să mergem mereu mai departe în căutarea perfecțiunii absolute”, spune CEO-ul Rolls-Royce. Sau cum spunea Henry Royce: „Lucrurile mărunte dau măsura perfecțiunii, dar perfecțiunea nu e un lucru mărunt.”