FacebookTwitterLinkedIn

Noutățile industriei orologere au avut de înfruntat o perioadă de incertitudine la începutul acestui an, în condițiile în care târgul anual de la Basel a fost anulat din cauza pandemiei. În lunile care au urmat nu au existat deloc semnale că anul acesta vom mai vedea vreun model nou de ceas, iată însă că începutul lunii septembrie a venit cu vești bune, odată cu lansarea noilor Rolex Submariner.
Față de modelele anterioare, ambele ceasuri au acum o carcasă reproiectată, puțin mai mare de 41 mm, al cărei profil este evidențiat de reflexiile luminoase de pe laturile acesteia. De asemenea, brățara a fost regândită și are un model adaptat anului în care trăim. Din punct de vedere mecanic, modelul simplu vine echipat cu noul calibru 3230, care a fost dezvăluit de marca elvețiană tot anul acesta, iar Submariner Date are parte de calibrul 3235, oferind atât funcțiile de timp, cât și de dată.
În ton cu iluștrii săi predecesori, noul Submariner Oystersteel dispune de un cadran negru și cadru rotativ cu inserție Cerachrom. Există, de asemenea, și o versiune galbenă Rolesor, care combină Oystersteel cu aur galben de 18 ct, în care Submariner Date prezintă un cadran albastru regal cu o ramă rotativă și o inserție albastră Cerachrom.
La fel ca toate ceasurile Rolex, Oyster Perpetual Submariner și Submariner Date dețin certificarea Superlative Chronometer, care garantează performanțe excelente. Statutul de cronometru superlativ este simbolizat de sigiliul verde care vine cu fieceare ceas Rolex și este asociat cu o garanție internațională de cinci ani.
Gama Submariner a fost lansată de Rolex în 1953 și a devenit celebră în toată lumea ca urmare a folosirii sale în filmele James Bond din anii ’60 și ’70. Notoritatea sa a devenit atât de mare încât a ajuns să fie considerat modelul-simbol al brandului orologer elvețian. În 1969 a apărut și modelul Submariner Date, iar începând cu anul 1984 etanșeitatea este garantată până la 300 de metri adâncime.