FacebookTwitterLinkedIn


Prezente în peisaj de câțiva ani buni, rolele cu pietre semiprețioase continuă să facă impresie. Dar sunt ele eficiente în îngrijirea tenului sau sunt doar accesorii „prețioase”?


Tentante prin aspectul lor elegant, rolele pot avea diferite culori, care indică și piatra din care sunt confecționate, și, implicit, beneficiile cu care vin la pachet: jad – verde, cuarț – roz, opal – alb cu irizații, ametist – mov, obsidian – negru și altele. Folosite de secole în China pentru masajul pielii, pietrele semiprețioase promit să facă cearcănele să dispară, netezirea ridurilor și o aplicare mult mai eficientă a formulelor concentrate de îngrijire și multe altele. Și totuși, nu toată lumea e convinsă de superputerile acestora.

Dar mai e ceva despre aceste pietre: energia vindecătoare pe care fiecare dintre ele ar emana-o. Fiecare piatră semiprețioasă utilizată pentru a produce rolele faciale poate avea proprietăți specifice, așa că alege rola în funcție de nevoile și preferințele tale.

Altfel spus, fiecare piatră are un rol precis, susținut de medicina tradițională chineză: se spune că piatra de cuarț roz calmează pielea, iar jadul este folosit tradițional pentru liftingul pielii. Jaspul roșu ajută la diminuarea petelor închise, iar sodalitul albastru calmează inflamațiile. Chihlimbarul și ametistul pot fi de folos în tratarea acneei, obsidianul ar face trăsăturile faciale mai delicate, iar turcoazul este recomandat în susținerea elasticității pielii.

Pentru rezultate optime în ritualul de îngrijire, rola se poate păstra în frigider; dincolo de efectul răcoritor și decongestionant resimțit în timpul utilizării, temperatura scăzută a pietrei va stimula circulația sanguină și va închide porii. De asemenea, este important să urmezi mișcări care stimulează drenajul limfatic – ascendent și dinspre centrul feței, spre extremități – pentru a maximiza beneficiile tratamentului. Aplică o presiune ușoară până la medie; nu este necesar să apeși prea tare.

Dacă ne gândim bine, în Feng-Shui, aceste pietre sunt folosite pentru a îmbunătăți calitatea vieții prin plasarea lor strategică, deci ar putea să funcționeze la fel de bine și în îngrijirea pielii. Un lucru e clar, masajul facial chiar e relaxant și pune sângele în mișcare, iar asta chiar are efect vizibil. Folosește rola începând de la centrul feței și mișcă-te spre exterior și în sus. Pentru zona ochilor, folosește capătul mai mic al rolei și mișcă-te ușor sub ochi pentru a reduce pungile. Rolele fac minuni în masaj, dar acestea pot fi utilizate și pentru aplicarea unui produs: întinde pe față un ulei facial sau o cremă pentru a permite rolei să alunece ușor pe piele fără a trage sau a irita.

Poți folosi rola facială de două ori pe zi, dimineața și seara, ca parte a rutinei de îngrijire a pielii. De asemenea, este important ca accesoriile să fie tratate cu maximă atenție, la fel ca orice obiect care-ți atinge fața: după utilizare, curăță rola cu apă și săpun sau cu un gel de curățare, iar după uscare depoziteaz-o într-un loc ferit de praf și umezeală.