FacebookTwitterLinkedIn

Obiectivul principal al ROCA Industry este generarea unei strategii comune pentru toate companiile din portofoliu ce activează în domeniul construcțiilor.

Economia globală se fragmentează și se transformă. Prețurile materiilor prime și ale energiei cresc, urmează o inflație accelerată, iar pandemia încă generează efecte greu de anticipat. În aceste condiții capacitatea de adaptare trebuie să suplinească lipsa de predictibilitate și să devină principalul avantaj competitiv al companiilor. Principiul fundamental al acestei capacități de adaptare este relevat prin Legea lui Noe: nu încerca să prezici un eveniment, ci construiește o arcă ce poate să-i facă față. Asta încercăm să facem și noi. Să construim o arcă, o structură solidă, în care să aducem investitori, antreprenori, specialiști din diverse domenii, management dedicat în care fiecare membru și-a propus să descopere cea mai bună variantă a sa” a declarat Rudolf Vizental, CEO Roca Investments

ROCA Investments reunește, astfel, companiile Bico Industries, producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România.

Fondată în urmă cu 3 ani, ROCA numără 13 companii în portofoliu (din care două inactive). Business-urile din cadrul ROCA au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane de euro, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane de euro și au peste 1.000 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom (producător de vopsele și lacuri din România), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și  Sinteza (industrie chimică).