FacebookTwitterLinkedIn

Holdingul de materiale de construcții ROCA Industry a înregistrat în 2023 o creștere cu 8,24% a cifrei de afaceri la nivel cumulat, față de anul 2022, potrivit raportului anual preliminar al companiei.

Profitul operațional (EBITDA) la nivel cumulat pentru companiile productive a atins 32,0 milioane RON la 31 decembrie 2023, marja EBITDA fiind de 5,8%, influențată de vânzările mai mari ale anumitor companii, dar cu o presiune pe marjele comerciale aplicate și de achiziții de companii realizate în anii 2022 și 2023 (impact în cifrele consolidate în funcție de momentul achiziției).

La doar 2 ani de la listarea pe piața AeRo, ROCA Industry a fost admisă la tranzacționarea pe piața principală a Bursei de Valori București, înceapând din 11 martie.

“Pentru ROCA Industry, 2023 a fost anul îndeplinirii promisiunilor asumate. Ne-am propus să realizăm 3 tranzacții și am finalizat cu succes achizițiile Electroplast, Iranga și Workshop Doors. De asemenea, ne-am propus să efectuăm o majorare de capital și am realizat cea mai mare majorare de capital social de pe piața românească în întregul an 2023. În plus, am promis tranziția către piața principală a Bursei, un proces pregătit încă din anul precedent și care va avea loc în zilele următoare,” a subliniat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry. 

Holdingul a încheiat anul 2023 cu două achiziții finalizate – Iranga Technologijos, prin intermediul BICO Industries, companie deținută direct și achiziția Electroplast, unul dintre cei mai mari producători de cabluri electrice din cupru și aluminiu de joasă tensiune. De asemenea, anul anterior a fost marcat de negocieri avansate pentru achiziția companiei WorkShop Doors, proces finalizat în februarie 2024. În plus, capitalul social al holdingului a fost majorat la 248,7 milioane de lei, printr-un proces derulat în două etape. 

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.