FacebookTwitterLinkedIn

Holdingul de materiale de construcții Roca Industry a obținut o cifră de afaceri de 439,2 milioane lei, la nivelul cumulat al companiilor din portofoliu, în primele nouă luni ale anului 2023, în creștere de 7,9% față de perioada similară din 2022.  

EBITDA cumulat la nivelul companiilor productive din holding a atins valoarea de 30,3 milioane de lei, o marjă de 6,9%. Toate companiile productive deținute direct au înregistrat EBITDA pozitivă, a anunțat compania.

În primele nouă luni ale anului 2023, acțiunile companiei au atras o lichiditate de 6 milioane de lei pe piața AeRO a BVB și au fost în top 7 acțiuni tranzacționate ale companiilor incluse în indicele BET AeRO. În prezent, Roca Industry se află în etapa de finalizare a documentelor necesare pentru majorarea de capital și listarea pe piața principală a BVB.

În ce privește evoluția companiilor din portofoliu, Bico, cel mai mare producător de plasă din fibră de sticlă din Europa Centrală și de Est și al treilea cel mai mare producător din Uniunea Europeană, a finalizat achiziția Iranga Technologijos, din Lituania, dar și achiziționarea pachetului de 45% din acțiunile Europlas, din Republica Moldova. Compania își deschide astfel relațiile comerciale cu Polonia, Marea Britanie, Franța, Slovacia, Portugalia, țările baltice și țările nordice. 

De asemenea, Evolor, care activează pe piața de vopsele și lacuri, a înregistrat o cifră de afaceri de 79,9 milioane de lei, în creștere cu 24% comparativ cu primele 9 luni din 2022. Evolor a finalizat în trimestrul al treilea și achiziția unei foste fabrici de vopsele, situată în platforma Oltchim, fabrică ce va aduce începând cu 2024 creșterea capacității de producție și posibilitatea de a lansa produse noi.

Producătorul de cabluri electrice din cupru și aluminiu de joasă tensiune Electroplast este cea mai nouă companie din holding, achiziția acesteia finalizându-se în ultimele zile ale lunii iunie. Compania a continuat să genereze venituri peste nivelul anului 2022, 2023 fiind cel mai bun din istoria companiei, din punct de vedere al vânzărilor. Cifra de afaceri a crescut cu 16% comparativ cu primele 9 luni din 2022, până la nivelul de 118,4 milioane lei.

Roca Industry este deținut majoritar de Roca Investments, și deține direct și indirect, opt companii: Bico Industries, Evolor, Eco Euro Doors, Dial, Electroplast, precum și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul Bico Industries.