FacebookTwitterLinkedIn

Actorul Robert Pattinson, cunoscut pentru rolurile din Batman și din saga Twilight, este curatorul unei expoziții din seria „Contemporary Curated”, organizate de casa de licitații Sotheby’s în New York.

Ce a avut Pattinson de făcut a fost să aleagă pentru expoziție șase opere de artă dintre cele care vor fi vândute la licitație de Sotheby’s pe 30 septembrie.

„Mă interesează în special operele de artă care au un limbaj propriu”, explică actorul într-un comunicat care anunță licitația. „Nu trebuie neapărat ca acea creație să existe de dragul artei, trebuie să aibă capacitatea de a comunica cu tine la un nivel primordial”, explică Robert Pattinson.

Pattinson, care în 2010 a fost inclus de revista Time în rândul celor mai influente 100 de persoane din lume și a intrat apoi și în topul Celebrity 100 alcătuit de revista Forbes, a selectat, între altele, o pictură de Willem de Kooning (Untitled, 1964), un tablou de Richard Serra, Rotation #9, din 2011, și un desen fără titlu din 2005, având-o ca autoare pe Julie Mehretu.

Niciuna dintre creațiile alese de Pattinson nu va face senzație la licitație, deși tabloul de Kooning este evaluat la 2,5 milioane de dolari – mult sub cota maximă a artistului, de 65 de milioane de dolari. Însă sfatul lui Robert Pattinson pentru colecționarii de artă este acesta: „Cumpărați doar creațiile pe care le veți iubi necondiționat. Ceva ce sunteți siguri că vă veți dori să păstrați pentru tot restul vieții voastre. E probabil cea mai bună idee.”

Până acum, pentru organizarea licitațiilor „Contemporary curated”, Sotheby’s s-a asociat cu Oprah Winfrey, Ellie Goulding și cu producătorul muzical Swizz Beatz, soțul Aliciei Keys.

În foto: Robert Pattinson și tabloul Untitled de Willem de Kooning
Foto Sotheby’s