FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente
150 g spanac baby; 1 lingură ulei de măsline extravirgin; 2 linguri unt; 2 linguri ulei de măsline; 2 cepe potrivite; 2 căței usturoi; 200 g orez pentru risotto; 500 ml supă de legume fierbinte; 50 ml smântână dulce; 75 g parmezan ras; sare
Mod de preparare
Pui hârtie de copt pe o tavă mică și împrăștii pe ea spanacul, pe care l-ai amestecat în prealabil cu uleiul de măsline extravirgin. Îl condimentezi cu puțină sare și introduci tava în cuptorul încins la 130ºC pentru 25-30 de minute. Scoți tava din cuptor și lași spanacul să se răcească.

Încingi untul și uleiul de măsline într-o tigaie, pui ceapa tocată mărunt, puțină apă și lași să se înăbușe 5 minute, amestecând din când în când. Adaugi usturoiul tocat mărunt și mai lași 2 minute. Adaugi peste ceapă orezul spălat bine și amesteci. Lași pe foc circa 3-4 minute, amestecând continuu. Adaugi un polonic din supa de  legume fierbinte și lași pe foc până este absorbită de orez. Procedezi la fel și cu restul de supă, amestecând frecvent, circa 30-35 de minute. Orezul trebuie să fie moale.

Adaugi în orez spanacul pasat, condimentezi cu puțină sare, pui și smântâna și mai lași 2 minute pe foc. Servești risotto cu roșii uscate și parmezan ras deasupra.