FacebookTwitterLinkedIn

Vânzările globale de vehicule electrice au crescut cu 69% în ianuarie faţă de anul precedent, dar au scăzut cu 26% faţă de luna decembrie, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Rho Motion.

Vânzările de maşini complet electrice, sau vehicule electrice cu baterie (BEV), şi hibride plug-in au atins 1,1 milioane în ianuarie, faţă de 660.000 în ianuarie 2023, arată datele publicate de Rho Motion, citate de Reuters.

Managerul de date al firmei, Charles Lester, a declarat pentru Reuters că vânzările de vehicule electrice în Germania şi Franţa au scăzut cu aproximativ 50% în ianuarie faţă de decembrie, după ce Germania a renunțat la subvenţii şi Franţa a înăsprit condițiile pentru acordarea acestora.

Pe piaţa din SUA şi Canada, vânzările din ianuarie au crescut cu 41% faţă de acum un an şi aproape s-au dublat în China.

Vânzările în UE, Asociaţia Europeană de Liber Schimb (AELS) şi Regatul Unit au crescut cu 29%.

Faţă de decembrie, vânzările în China au scăzut cu 26% înainte de Anul Nou Chinezesc. Totodată, au scăzut cu 32% în Europa şi cu 14% în SUA şi Canada.

Vânzările de hibride din SUA au crescut, deoarece consumatorii sunt reticenți la preţurile mari ale vehiculelor electrice şi provocările legate de infrastructura de reîncărcare.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.